Menü

Blog

Iparági hírek

A cseh közút a helyiek tiltakozása ellenére folytatja a pihenőhelyek építését

Az Olomouc régió cseh útügyi hatósága bejelentette, hogy a falusiak és a helyi önkormányzatok kitartó ellenkezése ellenére a két új pihenőhely kialakítását folytatják.
Annak ellenére, hogy az állítások szerint a pihenőhelyek egy közeli patakot szennyeznek, az olmützi közúti hatóság nem állítja le azt a tervét, hogy a D1-es és a D48-as autópályákon két nagy tehergépjárművek parkolóját építsenek ki.
Egy közelmúltbeli tweetben az útügyi hatóság azt mondta:
„Az önkormányzatok gyakori ellenkezése ellenére a jelenlegiek korszerűsítésével egyidejűleg új pihenőhelyek kialakítását készítjük elő. Összesen 729 új parkolóhely van az előkészítés előrehaladott stádiumában. Az OL régió területén ilyenek például a milenovi (D1 km 303 és 304) és Polom (D48 km 5) kétirányú pihenőhelyek.”
A tweetben bemutatott tervek szerint mindkét pihenőhelyen szabadtéri ülőhelyek és WC-k lesznek. A 48-as pihenőhelyen egy benzinkút is helyet kap.
Miroslav Mazal, a cseh autópálya-hatóság a pihenőhelyek elleni tiltakozást kommentálta:
„A pihenőhelyek hálózatának bővítésére irányuló törekvéseket a helyi hatóságok ellenzik, ami meghosszabbítja az előkészítési és engedélyezési folyamatokat, gyakran teljesen leállítja azokat, mivel a legtöbb esetben az autópálya tiszta nyomvonala és a parkolási lehetőségek miatt nincs alternatív megoldás.”
trans.info