Menü

Blog

5+1 tipp a hasznos időtöltéshez

A hosszú órákig tartó várakozás egy kamionos mindennapjainak a része. És ugyan nincs hiány a kreativitásból, most mutatunk pár ötletet amivel el tudod ütni az idődet, amikor úgy adódik.
  1. Kindl és más e-book readerek
A hordozható e-book readerekre nagymennyiségű olvasnivaló ráfér, és az üzem idejuk is nagyon hosszú. További előny, hogy napfény vagy olvasólámpa sem kell hozzá, hiszen az okos kis digitális eszköz megvilágítja az olvasnivalót. Nem olcsó kütyü, de érdemes rá befektetni, ha valaki szeret olvasni.
  1. Nintendo Swich
A Nintendo Swich attól különleges, hogy bárhol átadhatod magad a játék élményének. Azon túl, hogy egyjátékos és többjátékos módokban játszhatunk otthonunkban, a Nintendo Switch lehetővé teszi, hogy a játékosok bárhol, bármikor és bárkivel játszhassanak. Egy kézikonzol hordozhatósága lett ötvözve egy otthoni konzol erejével, hogy vadonatúj módon tudjunk videojátékokat játszani. Ezzel a kütyüvel garantáltan elrepül majd az idő.
  1. Csak a klasszikusok
Számos kamionosnak van kész házi könyvtára mozgó otthonában, de a legegyszerűbb és leghasznosabb időtöltés talán tényleg a hagyományos könyv. Ma már a jelentősebb regények, best sellerek, és sci-fi klasszikusok is megvásárolhatók zsebkönyv méretben, így gyakorlatilag egy komplett mini könyvtár elférhet a kesztyűtartódban.
  1. Tablet, Ipad a kedvenc útitárs
A táblagépek lassan már olyan társaink, mint az okostelefonok, így a számos alkalmazás, játék és persze a sorozatok, mozifilmek akkor is a rendelkezésünkre állnak, ha éppen készülne felfalni minket a dögunalom. De nincs is annál dühítőbb, amikor egy ilyen pillanatban észrevesszük, hogy a kütyü teljesen lemerült. Ilyenkor jönnek jól a hordozható akksik, power bankok, amik nélkül egy igazán felkészült kamionos már útnak sem indul. Ma már a nagyobb benzinkutakon is be tudsz szerezni ezekből egyet!
  1. Hangoskönyvek, oktató anyagok
Az a legjobb, ha az a rengeteg idő, amit várakozással kell töltenünk a lehető leghasznosabban telik. Akár több készséget is fejleszthetsz egy kis plusz energia ráfordításával. Számos kamionos így tanul meg nyelveket, de egyre népszerűbbek az önfejlesztő és motivációs hanganyagok is. Gondolj csak bele, mennyi tudást lehet összeszedni egy átlagos, határátkelős napon! A jó pap is holtig tanul, miért ne tennéd te is!? +1. A régi jó barát A Tetris egy kortalan és megunhatatlan ismerős, ami nem csak olcsó, de két ceruzaelemmel rendkívül sokáig elkísér. Ha igazán le akarod lazítani az agyad, ez lesz a megfelelő választás. Nagyobb kínai üzletekben, sőt benzinkutakon is találni lehet elvétve klasszikus Tetrist, de ha égsz a vágytól, hogy beszerezz egyet, irány a játékbolt, ott biztosan találsz! Van egyébként okostelefonon elérhető változat is, de úgy sem a klasszikus hangulat, sem a szinte végtelen akksi idő nem garantált.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!