×

Cookie beállítás

Menü
×

Cookie beállítás

Menü

Blog

Érdekességek

2021-ben villámgyorsan Szolnokra érünk Budapestről

Autóút épül Budapest és Szolnok között, amely nagyjából négy év múlva kerül majd átadásra. Ha „kasztokba” kellene sorolnunk az útszakaszokat, az autóút előtt csak az autópálya áll a piramis csúcsán. Jelenleg, cirka másfél óra alatt tehető meg a főváros és Szolnok közti táv, ez az idő jelentősen megrövidül majd az autóútnak köszönhetően, amelynek sokan örülhetnek. Megújul tehát a Szolnok-Budapest útvonal.

A nyomvonal nem változik.

Albertirsától kezdődően, a most is meglévő főút ad majd otthont az újonnan épülő gyorsforgalminak, ám ezt még meg fogja majd előzni sok felújítási és modernizációs munkálat.

Az út, ugyan nem a magyar sportcsatornáról kapja nevét, de az M4-re „hallgat” majd. Albertirsa és Cegléd között 1974-ben hajthattak először autók a 4-es útra, amelynek kivitelezésében már ott volt a prekoncepció. Az akkor újnak számító szakaszt úgy tervezték, hogy a távoli jövőben majd egy gyorsforgalmi út alapjaként szolgálhasson. Ennek most jött el az ideje, legalábbis a munkálatok megkezdésének.

A tervek analógiájának elve most sem változott, hiszen a 2005-óta 2X2 sávos úton, ugyan nem lesz burkolva a leállósáv, ám 130 km/h-val lehet majd közlekedni a szakaszon, amelyet egy még távolabbi jövőben könnyedén autópályává lehet majd avanzsálni.

A szóban forgó újítások részét képzi majd egy felüljáró, valamint három aluljáró revitalizálása, sőt, további négy teljesen új aluljáró kivitelezése. Két pihenő is kialakításra kerül az új M4-esen.
Modern útszakaszhoz, modern alkatrészek dukálnak. Nézzen körül a Best Camion háza táján!

"Majdnemautópálya" épül Szolnok felé


 

Címkék:
megújulás