Hírek

trp shop

Megjelentünk a CAMION TRUCK&BUS magazinban

Cargobull Szerviz Kft. – Első TRP alkatrész- és szervizközpont Magyarországon

TRP: több mint 70 000 termék, alkatrészek, tartozékok, műhelyfelszerelések

Bicske szomszédságában, az M1-es autópálya közvetlen közelében található a Cargobull Szerviz Kft., amely eddig is szerteágazó tevékenységet folytatott. Április elsejétől a szolgáltatásportfóliójuk tovább gazdagodott, a társaság megnyitotta az első, magyarországi TRP alkatrész- és szervizközpontot.

trp shop

A bicskei szervizbázison a Mindent egy helyen filozófia jegyében folyik a munka. A teljes körű kiszolgálás érdekében van itt Schmitz Cargobull márkaszerviz, foglalkoznak használt járművek értékesítésével. 2014 óta a társaság DAF Service Support műhelyként is működik. A szerviz forgalma fokozatosan növekszik, amelyben minden bizonnyal része van a hétköznapokon 6–22 óra, a szombati 6–14 óra közötti nyitva tartásnak, a teljes nyitva tartási időben a műszaki vizsga lehetőségének. A régió üzemeltetői mellett egyre több a tranzitforgalomból adódóan betérő ügyfél is. A DAF márkával való kapcsolat tovább fejlődik, bizonyíték erre, hogy április végén megnyílt Magyarország első TRP alkatrész- és szervizközpontja. A TRP, azaz a Truck and Trailer Parts márka a minőségi tehergépjármű- és pótkocsialkatrészek rendkívül széles választékát foglalja magában, de nem lehet említés nélkül hagyni a szerviztevékenységet sem.

Globális alkatrészszervezet

Minden járművet el kell látni alkatrésszel, szervizszolgáltatással, ehhez hozott létre a Paccar egy globális alkatrészszervezetet. A Paccar Parts márka alkalmazottai világszerte 1500-an, Európában 530-an vannak. A központi raktárak száma 17, Európában 5. Kereskedői telephelyekből 2000 található a világon, 1050 Európában. Az ügyfél rendelési sorok száma 14 300 000 globálisan, 5 300 000 Európában. Az alkatrészek öt korszerű elosztóközpontból kerülnek az értékesítőkhöz, onnan a vevőkhöz. A legnagyobb Eindhovenben van, de működik egy közvetlen közelben is. A Budapest PDC (ami azért nem igazán Budapesten található, hanem az M1-estől nem messze, Herceghalom, Bicske közelében) 24 000 m2 területű, 10 kimenőkapuval rendelkezik, 3000 rendelési sor a napi átlag, a raktárkészlet 10 millió eurós. A Paccar Parts termékei között megtalálhatók a Paccar, DAF és TRP eredeti alkatrészek. A TRP márkán belül léteznek eredeti TRP termékek, illetve alkatrészek gyári beszállítóktól.

trp shop

Ahol a kor nem számít

A TRP már jelentős múltat tudhat maga mögött, hiszen több mint 20 éve foglalkozik teher- és pótkocsialkatrészekkel. Az ügyfél választ: ismert gyártók eredeti alkatrészeit szeretné megvásárolni, vagy inkább magas minőségű, például TRP márkákat. Általános gyakorlat, hogy új járművek esetében a karbantartáshoz, javításhoz eredeti vagy prémium márkás alkatrészeket ajánlanak. Ha a jármű már nem fiatal, az üzemeltetők inkább az alternatív megoldásokat keresik, persze lehetőség szerint a legjobb minőséget. Erre megoldás a saját TRP márka magas minőségű, ugyanakkor kedvező árú termékei.

Szigorú tesztek

A TRP alkatrészekben biztos lehet az ügyfél, mivel azokat szigorú teszteknek vetik alá. Ezek során extrém körülmények közötti vizsgálatok is vannak, hiszen az alkatrészeknek nemegyszer azokat is ki kell bírniuk. A független minőségbiztosító intézmények (TÜV, TNO…) elért eredmények alapján a TRP a termékeiért garanciát vállal, mégpedig egy évet. Ha pedig hivatalos műhely szereli be (mint például a Cargobull Szerviz Kft.) azokat, a garancia az elvégzett munkálatokra is érvényes(íthető). Egy TRP fékbetét például ugyanolyan minőségi ellenőrzéseken megy át, mint egy gyári fékbetét, azaz 8 napon keresztül vizsgáztatják 5000 fékezési ciklust teljesítve, és csak ha kitűnően teljesít, a mérnökök is jóváhagyják, akkor szerez jogosultságot, hogy a TRP kínálatába bekerülhessen. Ez indokolja a bátorságot, hogy a pótalkatrészekre a garancia 1 év lehet. Az eredeti TRP alkatrészek mellett a TRP pontok az ismert vezető márkák teljes alkatrészválasztékát készletezik – az Alcoától a Wabcóig, több mint 40 márkáét.

Járművek jó karbantartásáért

A TRP számára márkák sokasága nem jelent nehézséget, DAF, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Renault, Scania, Volvo tehergépjárműmárkához biztosítanak kopó alkatrészeket – mint említettük, korosabb fuvareszközök is számíthatnak segítségre. A kínálatban szerepelnek motorhoz, sebességváltóhoz, a fékberendezéshez, a villamos rendszerhez, a vezetőfülkébe szükséges alkatrészek, biztonsági berendezések, tartozékok. Sokféle pótkocsimárkához is rendelkezik a TRP alkatrésszel, így a fékberendezés, a világító eszközök, a légfékrendszer, a mechanikus rendszer, a légrugós felfüggesztés, az alváz és felépítmény, a pótkocsitengelyek sem maradnak ellátatlanul. A szerviztevékenységet pedig fogyóeszközök és szerszámok sora teszi minőségivé, olajok, festékek, ragasztók, egyéni védőeszközök, ruházat.

trp shop

Alkatrészek e-katalógusból

A TRP termékek könnyen használható és világosan áttekinthető e-katalógusokban is megtalálhatók, a www.trpparts.com weboldalon bárhol, bármikor hozzá lehet férni a választékhoz. A néhány kattintással sok idő takarítható meg, arról nem is szólva, a minél gyorsabb segítség, a minél kevesebb munkából való kiesés anyagilag sem közömbös. Európában 2015 végén 22 TRP shop létezett, ezt a számot 2016-ban 40-re szándékoznak növelni. A cél az európai és az orosz piac lefedése, majd továbbterjeszkedés kelet felé.

Ügyfélváróból shop

A bicskei Cargobull Szerviz Kft.-ben majd egy évnyi tárgyalásokat, egyeztetéseket követően nyílhatott meg a TRP alkatrész- és szervizközpont, ezzel még magasabb szintre emelkedett a „Mindent egy helyen” elv megvalósítása a gyakorlatban, az alkatrész-szolgáltatás még komplexebbé vált. Mostantól minden márkájú tehergépjármű és pótkocsi számára alkatrészek széles választékát tudják kínálni – anélkül persze, hogy a fő márkáik, a Schmitz Cargobullról és a DAF-ról lemondanának. Ezentúl még inkább igaz: a fuvarozók egy helyen kapnak teljes körű kiszolgálást az egész szerelvényre. A TRP áruház megnyitásával teljesen átalakították a szerviz korábbi ügyfélváró helyiségét, amely immár shopként várja az érdeklődőket.

CAMION TRUCK&BUS • 2016/6 • REFLEKTOR

Képviselt márkáink

Kiemelt ügyfeleink

 • Inter-VM Trans
 • J.S. Logistics
 • General Transport Company
 • Hódtrans
 • Kovács
 • K és V Nemzetközi Fuvarozó Kft.
 • KBS
 • Agroboy
 • Rolling cars
 • Sebok logistic group
 • Vonnák
 • Tesco
 • Szaki trans
 • Klippel
 • FrigoSped
 • Mesa Verde
 • Sigla Euroalpin