Menü

Blog

Vezetés, utazás, hosszú utak megtétele

Nyelvtanulás fuvarozás közben

Fuvarozás közben sokszor járnak a sofőrök külföldön, így gyakran lehetőségük nyílik arra, hogy megismerkedjenek az adott ország kultúrájával, nyelvével. Érdemes is időt fordítani a nyelvtanulás folyamataira, hiszen nagy segítség lesz ez a tudás a későbbiek során a különböző nyelveket beszélő országokban.

Úgy tartja a mondás, jobb később, mint soha, így akármilyen idősen is érdemes belevágni a folyamatba, hiszen érhetőek el eredmények. Már az is nagy szónak számít, illetve nagy előrelépés lesz bármelyik sofőr életében, ha a boltban vagy a pihenőhelyen az adott ország nyelvén szólalhat meg. Az európai országokban pedig értékelik ezeket a próbálkozásokat. Sokszor pedig elengedhetetlen az angol nyelven kívül más nyelvet is beszélni, hiszen az út menti benzinkutak alkalmazottai egyáltalán nem biztos, hogy beszélik a közös nyelvet.

Mikor tanulhatsz?

Érdemes kihasználni a kötelező pihenőidőket, amelyeket próbálhatsz úgy ütemezni, hogy valamely város közelében tudj megállni, így akár a közeli nevezetességeket is megnézheted, egy úttal világot is láthatsz. Ha azonban ez nem sikerül, akkor is vidd magaddal a nyelvtanuláshoz szükséges kellékeket, hiszen unalmas óráidban a pihenőben is tudsz gyakorolni vagy újdonságokat tanulni.

Ne hagyd, hogy bárki hátráltasson! Érd el célodat, és töltsd hasznosan idődet útközben is.

A hosszan tartó, helyenként 3-4 hetet is igénybe vevő távollét igazán alkalmas arra, hogy nyelveket tanulhassanak a fuvarozók. Így ezalatt az időszak alatt nem csak pénzkereséssel tölthetik az időt, hanem saját magukat is fejleszthetik, így kihasználva az adódó alkalmat a kötelező pihenőidőkben.

Amennyiben szeretnél még több információt megtudni a kamionos szakmáról és életmódról, kövess minket a BestCamion Facebook oldalán!