Menü

Blog

Céginformációk

Motiváló tényezők szervizünkben

A BestCamion számára fontos, hogy munkatársaink jól érezzék magukat és szívesen járjanak dolgozni. Sokszor olyan apró motiváló tényezők állnak mindennek hátterében, amelyre nem is gondolna az ember, hogy számít.

A motiváció-elmélet értelmében a dolgozók munkahelyi viselkedését, hatékonyságát döntően az anyagi és érzelmi szükségleteik befolyásolják. Vagyis ezeken keresztül lehet a legkönnyebben megfogni az alkalmazottakat és rávenni őket, hogy képességeik legjavát beleadva, örömmel végezzék a rájuk bízott feladatokat.

A fizetés önmagában nem tesz elégedetté. Legalábbis nem a teljes csapatot. Mindenkinél más a hajtóerő, amit egy jó vezetőnek fel kell mérnie és eszerint alakítani az ösztönzőrendszert.

A negatív motiváció, vagyis a félelem, a megvonás, vagy a presszió ösztönzésre való használata átmenetileg fellendítheti a dolgozó teljesítményét, ám hosszú távon az e féle "terrorral" elért javulás visszaüt, és rossz munkahelyi légkört, munkakerülésre való hajlamot és a céggel szembeni ellenállást szül. A jó vezető oly módon képes motiválni beosztottját, hogy abból mindkét fél profitáljon.

Általában a cégek azonban későn veszik észre, ha egy csapatnak gond van a motivációjával. Csak akkor rendelnek motivációs tréninget, ha már a teljesítmény romlik. Ez nem jó, folyamatos motiváció szükséges a munkatársak számára, amelyet nálunk meg is kapnak a dolgozók!

Melyek ezek az ösztönző eszközök?

A családias, de nem bizalmaskodó légkör gyakorlatilag a megalakulás óta jellemzi a céget. Rendszeresen igyekszünk évről-évre olyan eseményeket szervezni, ahol a dolgozók nem pusztán munkatársként vannak jelen, hanem emberileg is közelebb tudnak kerülni egymáshoz.

Nálunk a munkáltató megteremti a kedvező feltételeket azért, hogy ha magát a munkakört nem is, legalább a céget magasan tudja értékelni a dolgozó és motiválja a mindennapjaiban az, hogy még sokáig hasonló környezetben dolgozhasson.

A legfontosabb tényezők:

  • Versenyképes - időben megérkező - fizetés
  • Teljesítményalapú bónuszrendszer reális célkitűzésekkel
  • Egyénre szabott - választható - béren kívüli juttatások
  • Belső karrierlehetőség, új feladatkörök
  • Jó munkahelyi csapat
  • Céges rendezvények - családi nap, karácsonyi vacsora, kirándulások
  • Rendszeres vezetői visszajelzés a munkáról - siker esetén dicséret
  • Rugalmas munkaidő, a részleges távmunka lehetősége
  • Igényes iroda, a legújabb vagy gyors számítógépek
  • Piacvezető státusz az iparágban - ezzel a büszkeség érzése

Számunkra mindezek fontosak, ezek alapján igyekszünk élni mindennapjainkat, és motiválni munkavállalóinkat!

Amennyiben szeretnél még több információt megtudni rólunk, kövess minket a BestCamion Facebook oldalán!