Menü

Blog

Iparági hírek

Magyar autószerelők csodásan szerepeltek a nemzetközi mezönyben

Hetedjére rendezték meg a Škoda Challenge névre keresztelt nemzetközi versenyt a Škoda autószerelőinek, amit most első alkalommal rendeztek meg Magyarországon.

A Škoda Challenge fő célkitűzése hogy elősegítse az autószervizeléssel foglalkozó szakemberek problémamegoldó képességeit, és felkészítse őket a legújabb kihívásokra elméleti és gyakorlati téren egyaránt. A versenyt 33 ország részvevői tették színesebbé.

A Škoda Auto After Sales igazgatója azt nyilatkozta, hogy - " A versenyt eddig Csehországban és Szlovákiában rendeztük meg, viszont az elmúlt években a magyar szakemberek olyan eredményeket produkáltak, hogy végül Magyarország is kivívta magának a lehetőséget" Emellett hozzátette azt is, hogy kimagasló volt a verseny megrendezése.   skoda_lead-700x465   A budapesti döntőbe végül 185-en jutottak be, közölük érdemes megemlíteni hogy orosz, török, spanyol, brazil, bosznia-hercegovinai versenyzők is indultak. A verseny nyereményei kategóriánként eltértek, viszont igen nemes keretben osztották ki a jutalmakat. Az első helyezettek 4000 eurót, a másodikok 2500 eurót, míg a harmadik helyen állók 1500 eurót értékben kupont kaptak, amit bármire többek között nyaralásra is be tudnak váltani. A szakembereknek különböző kategóriákban képviseltették magukat, ez összesen 6 részleget ölelt fel úgy mint szerviztanácsadó, szerviztechnikus, fényező, diagnosztikus, és alkatrész-ellátási vezető továbbá értékesítési tanácsadó. A zsűri 41 tagot foglalt magában akik csapatban és egyénileg is pontozták a versenyzőket. Elképesztő módon három kategóriában a hatból (diagnosztikus, szerviztanácsadó, alkatrész ellátási vezető) a magyarok a második helyet szerezték meg. Ezen kívül első helyen végeztek a magyarok a legjobb importőri tanácsadó és a legjobb értékesítési vezetői kategóriában. A magyarok teljesítményét az is mutatta, hogy a verseny alatt rajtunk kívül csak a csehek voltak képesek legalább ötször dobogós helyet a magukénak tudni. Összehasonlítva a szlovákokkal kik háromszor, míg az olaszok, oroszok, lettek, ukránok, románok, észtek és a horvátok csak egy-egy alkalommal jutottak dobogós helyre.   skoda_szerelo-700x465   Ez a verseny bebizonyította azt hogy a magyar szakemberek tudása megállja a helyét nem csak itthon, de nemzetközi területeken is, és nyugodtan ki merhetjük mondani hogy kimagasló szaktudásuk miatt ezen területen a világ élvonalába tartoznak.

Magyar autószerelők a világ legjobbjai között