Tisztelt Partnereink!

Szervizünk az alábbi nyitvatartással várja Önöket!

Hétfő – Péntek: 06:00 – 22:00

Szombat – Vasránap:  Zárva

Bővebben

Iparági hírek

Ilyet még nem láttál: Elindul a Pitypangból készülő minőségi gumiabroncs sorozatgyártása!

Bámulatos technológiai innováció megvalósításával rukkolt elő a Continental. A gumiabroncsok, fékrendszerek, autóbiztonsági berendezések, erőátviteli és alváz alkatrészek, tachográfok és egyéb autó- és szállítmányozás-ipari alkatrészek gyártására specializálódott autóipari konszern, nem kevesebbre, mint közönséges pitypangból készített gumiabroncsok kifejlesztésére és kivitelezésére adta a fejét, olyannyira nagy sikerrel, hogy hamarosan megnyitják Svédországban gigantikus nagyüzemüket, ahol a laboratóriumi közegben kifejlesztett öko-abroncsok mellett, hatalmas pitypang ültetvények is lesznek, melyek a gumi alapanyagát képezik. A TaraxaGum gyökerestől (szó szerint) változtathatja meg az autógumi gyártást! 

Napjainkban szerencsére hatalmas forradalma van az öko termékek fejlesztésének, készítésének, nagy öröm ez, hogy ez a közutakra és az autós kiegészítőkre, alkatrészekre, abroncsokra is igaz. Korábban már mi is beszámoltunk itt a blogban arról, hogy mi fán terem a gumipitypang, hihetetlen, hogy egy évvel később a tényleges sorozatgyártás is elindul! Szerintünk káprázatos ötlet, hogy a közönséges pitypangból gumiabroncs készülhet, hiszen nem csak, hogy környezetbarát és teljesen bio az alapanyag, újrahasznosítható és lebomló, nem környezetszennyező, könnyen előállítható és egész egyszerűen fantasztikus. 🙂 A Continental májusban jelentette be, hogy hamarosan megnyitják a svédországi Anklamban a kizárólag TaraxaGum fejlesztésre és gyártásra specializálódott nagyüzemüket.

Nemrég a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója, a Continental bemutatta a svédországi Anklam városvezetésének az új Taraxagum gyártó- és kutatóüzemének terveit. A német gyártó tervei kedvező fogadtatásra találtak, ennek köszönhetően zöld utat kaphat a beruházás. Következő lépésként a Continental egy hozzávetőlegesen 30.000 m² nagyságú területet vásárol meg a Lilienthalring ipari parkban, majd az építési engedélyek megszerzését követően megkezdődhet a Taraxagum labor első épületének felépítése.

„Ahogy azt 2016 augusztusában bejelentettük, az elkövetkező öt évben 35 millió euró értékű befektetést hajtunk végre a gumigyártás folyamatának kutatásába. Amit eddig csak laboratóriumi mértékben valósítottunk meg, azt most ipari mértékké fogjuk alakítani. Úgy is mondhatjuk, hogy a grammok helyett kilogrammokkal és tonnákkal fogunk dolgozni. Mivel ez egyúttal óriási vállalkozási kockázatot is jelent számunkra, nagyra értékeljük az anklami városi tanács nagyvonalúságát, hogy a kiválasztott területet egy jelképes összegért, 1 euróért adják el részünkre”

jegyezte meg Burkhardt Köller, a Continental Reifen Deutschland GmbH igazgatótanácsának elnöke.

Az anklami Taraxagum laboratórium látványterve

„Az új laborban fokozatosan szeretnék növelni az alkalmazottak létszámát. A teljes állomány 2021-re már elérheti a 20 főt”, jegyezte meg Dr. Andreas Topp, a Continental anyag- és folyamatfejlesztésért, valamint az iparosításért felelős vezetője. Hozzátette, hogy ezzel egy időben a régióban rendelkezésre álló területeik méretét is szeretnék a jelenlegi 15 hektárról 800 hektárra bővíteni. A cél az, hogy tonnában mérhető pitypang terméshozam álljon rendelkezésre. „Amennyiben sikeresen és tervek szerint tudjuk megvalósítani a projekt következő lépéseit, a gumilabor egyaránt ragyogó jövő elé néz a vállalatunk, illetve Anklam városa szempontjából. Úgy véljük, hogy az a mértékű érdeklődés, ami az elmúlt pár évben körülvette a projektet, folytatódni fog a jövőben”, tette hozzá Dr. Andreas Topp.

Dr. Andreas Topp

Dr. Andreas Topp, a Continental anyag- és folyamatfejlesztésért, valamint az iparosításért felelős vezetője

Az elmúlt években a Continental és a projekt partnerei, így a Fraunhofer Intézet, a Julius Kühn Intézet, valamint az ESKUSA növénytermesztő vállalat már három elismerésben részesült a pitypangból készülő abroncsok fejlesztéséért. Ezek a díjak is kiválóan szemléltetik, hogy más iparági szakértők is rendkívül ígéretes vállalkozásnak tartják a gyermekláncfű gyökeréből kinyerhető természetes gumiabroncsok sorozatgyártásának megvalósítását. A Continental pedig a fejlesztésért 2016-ban elnyerte az Automechanika Nemzetközi Kereskedelmi Vásár Innovációs Díját. 2015-ben a Continental és a Fraunhofer Molekuláris Biológia és Alkalmazott Ökológia Intézmény szintén kiérdemelte a tekintélyes Joseph von Fraunhofer díjat, 2014-ben pedig a GreenTec díjat.

 

Tudj meg még többet a TaraxaGum-ról és a gyártásról itt:   www.taraxagum.com

 

Képviselt márkáink

Kiemelt ügyfeleink

 • Inter-VM Trans
 • J.S. Logistics
 • General Transport Company
 • Hódtrans
 • Kovács
 • K és V Nemzetközi Fuvarozó Kft.
 • KBS
 • Agroboy
 • Rolling cars
 • Sebok logistic group
 • Vonnák
 • Tesco
 • Szaki trans
 • Klippel
 • FrigoSped
 • Mesa Verde
 • Sigla Euroalpin