Menü

Blog

Érdekességek

Az év eddigi legszabálytalanabb előzése történt az M7-esen

Egy kisbusz sofőrje a lehető legmeredekebb helyen, az M7-es autópálya fehérvári szakaszán, pár méterrel az Auchan-lehajtó (Székesfehérvár centrum) után döntött úgy, hogy többet ér neki az a pár másodperc, amit totojázással töltene két, jóval nagyobb jármű mögött, és inkább a surranópályán előz. Esetünkben ez azt jelenti, hogy amíg egyébként (szabálytalanul) a teherautó előzi a szélső sávban szabályosan haladó kamiont, addig ezzel párhuzamosan a piros kisbusz sofőrje jobbról, a leállósávon keresztül legyorsulja az egész mutatványt. Nehéz eldönteni, hogy a helyzetben ki a szabálytalanabb, hiszen a KRESZ világosan fogalmaz:
Tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton - 6 és 22 óra között - a 7500 kg-ot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel.
Vagyis a teherautó biztosan szabálytalanul előz, de a kis piros busz felbukkanása jobbról, a leállósávból talán még ennél is jóval meredekebb. Az egész jelenetet a Bp-i Autósok Közössége töltötte fel a YouTube-ra:

fmc.hu