Menü

Blog

Vezetés, utazás, hosszú utak megtétele

A kamionozás negatívumai

A kamionozás nem minden esetben vidámságok sora, sokszor tapasztalhatod meg ennek az életnek az árnyoldalait is, amikor valami nem úgy alakul, ahogy előre eltervezted.

Sok esetben előfordulhat, hogy a kamionozás csak elsőre tűnik kifizetődő hivatásnak, és egy rövid idő után kiderül, hogy nem ez volt életed legjobb döntése.

Van, amikor eszedbe jut, mi lenne, ha abbahagynád, de küzdeni kell, ki kell tartani a továbbiakban is! Ha van miért, vagy kiért harcolni, megéri, ha viszont tényleg az az érzésed, hogy a kapcsolataid és a családod rovására megy a munka, akkor változtatni kell, merni kell lépni!

A kamionozás nehéz szakma, senki nem mondta, hogy könnyű. Megterhelő hozzászokni ahhoz az életvitelhez, amit egy teherautóban élsz, és amelynek bizony vannak negatív oldalai. Nincs saját ágyad, mosdód, zuhanyzód, nincsen lehetőséged saját magadra főzni. Az életkörülmények teljesen megváltoznak. Akkor eszel, amikor pihenőbe érsz, és sokszor csak szendvics a menü, hiszen nem minden megállónál tudsz magadnak főtt ételt vásárolni.

Kapcsolataid megromolhatnak, hiszen nincs időd arra, hogy családoddal, barátaiddal legyél szabadidődben, mert azt a pár napot, amikor otthon vagy, inkább pihenéssel és alvással töltöd a saját ágyadban, mint hogy elmennél szórakozni.

Azzal is számolni kell, hogy az ember magányos egy kamion fülkéjében, még akkor is, ha megpróbálja lefoglalni magát különböző elfoglaltságokkal a pihenőidőben, mint például olvasás, rejtvény fejtés vagy zene hallgatás.

Az egyik legnagyobb probléma azonban talán az, hogy a külföldi országok közül nagyon sokban a benzinkutakon, pihenőkön dolgozók nem beszélik a közös nyelvet, az angolt, így nehezen lehet megértetni magad még akkor is, ha neked van egy alap nyelvtudásod, amely az utad elején biztonságérzetet adott számodra. A kommunikáció mindig nehézségeket fog okozni, meg kell tanulni ezzel együtt boldogulni minden egyes területen! Ha időd engedi, érdemes minél több nyelven tanulni, annak érdekében, hogy legalább azokat az alap kifejezéseket ismerd, amelyek a mindennapi élethez szükségesek.

Fontos megemlíteni még azt is, hogy a különböző országokban más és más tarifarendszer működik, mint hazánkban, így a mobilinternet nagyon drága mulatság lehet, ha azon keresztül szeretnéd tartani a kapcsolatodat családoddal, barátaiddal. Wi-Fi néhány pihenőben található, ott azonban szinte biztos, hogy találsz valakit, aki irigy pillantásokat vet majd a laptopodra vagy telefonodra, ha nyilvánosan besétálsz vele a kútra.

A kamionos élet nehéz, és sok megpróbáltatás érhet az utak során, de vannak olyan helyzetek, amik megérik a szenvedést és sok kitartással jobbra fordulhat a helyzet!

Cégünkről további információt a Rólunk menüpont alatt kaphatsz!